Browar Profesja, Wrocław.
Witbier. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny pilzneński, chmiele Sybilla i Cascade, drożdże Forbidden Fruit, płatki pszeniczne, płatki owsiane, skórka słodkiej pomarańczy, skórka gorzkiej pomarańczy, skórka cytryny, kolendra.
Zawartość alkoholu: 4,4% obj., ekstraktu: 11,5% wag. Warka do: 31.01.2018.
Barwa złocista, mętna.
Piana biała, cienka o drobnych i średnich pęcherzykach. Opadła do porwanej warstewki. Na szkle pozostawiła kilka plamek.
Nasycenie umiarkowanie średnie.
Zapach cytrusowy z wyczuwalną kolendrą. Odrobina banana i ziółek.
Smak kwaskowy z wyraźnymi cytrusami. Odrobina kolendry i banana oraz minimalny słód. Goryczka skórkowa, dość spora, ale niezalegająca. Piwo orzeźwiające, choć tylko dobre.
7 punktów.
Opinia: Sten
29/11/2017